October 19, 2024
Економіка

Польща ініціює зустріч коаліції прифронтових країн із міністром агрополітики України

Чер 27, 2023

Київ. 27 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Глава міністерства сільського господарства Польщі Роберт Телюс ініціює зустріч аграрних міністрів п’яти прифронтових країн, де діє заборона на імпорт українських сільгосппродуктів до 15 вересня, з міністром агрополітики України Миколою Сольським для обговорення технічних питань.

“Я запросив нашу коаліцію до Варшави на зустріч з українським міністром, щоб обговорити технічні питання (імпорту українських сільгосптоварів – ІФ-У) і пояснити, що дії, вжиті Європейською комісією, спрямовані на допомогу і напрацювання спільних рішень. Зустріч відбудеться в липні”, – наводить слова Телюса у твіттері пресслужба польського відомства після зустрічі аграрних міністрів ЄС, що відбулася у вівторок у Люксембурзі.

Польський міністр зазначив, що країни – члени Європейського Союзу не розуміють ситуації в прифронтових країнах у зв’язку з розв’язаною Росією повномасштабною війною проти України. “Вони мають розуміти, що це питання не просто тут і зараз, а залишиться з нами надовго”, – наголосив він.

Телюс також висловив упевненість, що коридори солідарності мають діяти до портів Естонії, Латвії та Німеччини. Він розповів, що в понеділок провів зустрічі з аграрними міністрами Латвії та Естонії, на яких обговорювали питання забезпечення транзиту агропродукції з України наземним транспортом.

Джерело: https://twitter.com/MRiRW_GOV_PL/status/1673614485699940352

https://twitter.com/MRiRW_GOV_PL/status/1673612434836258816