October 18, 2024

Командир взводу продав 20 тонн дизпального, призначеного для потреб підрозділу – ДБР

Гру 1, 2023

Київ. 1 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру військовослужбовцю, який під час війни продав для власної наживи 20 тонн дизельного пального свого підрозділу.

“Працівники ДБР повідомили про підозру командиру взводу однієї з військових частин протиповітряної оборони Одеської області. Він продав понад 20 тонн стратегічного палива під час російського повномасштабного вторгнення”, – повідомляється в телеграм-каналі ДБР у п’ятницю.

За інформацією бюро, військовослужбовець відповідав за отримання та видачу дизельного пального, призначеного для потреб підрозділу. “Задля власної наживи він продав понад 20 тонн пального з 30 тонн, виділених військовим. Завдані державі збитки перевищили 1,4 млн грн”, – уточнюють у відомстві.

У повідомленні зазначено, що після відкриття кримінального провадження військовослужбовець відшкодував усю суму в повному обсязі.

Наразі командиру взводу повідомлено про підозру в недбалому ставленні до військової служби (ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України).

Джерело: https://t.me/DBRgovua/4016