October 18, 2024

У Харкові затримали шахрая, який видавав себе за працівника СБУ й намагався обдурити вдову загиблого військового

Гру 1, 2023

Харків. 1 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Харківські правоохоронці затримали жителя обласного центру, який, представляючись працівником Служби безпеки України, переконував удову загиблого військовослужбовця, що її чоловік насправді живий і перебуває в полоні, й обіцяв за гроші допомогти з його звільненням.

“Працівники Управління карного розшуку поліції Харківщини спільно з ВКР та ВБ СБУ за силової підтримки полку поліції особливого призначення ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Немишлянської окружної прокуратури міста Харкова одразу після передачі коштів затримали зловмисника”, – повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Інформація про дії шахрая надійшла до поліції від жінки, чоловік якої загинув 11 жовтня. Вона отримала офіційне підтвердження з частини, у якій він служив. Однак після цього на неї вийшов знайомий, який заявив, що насправді її чоловік живий, перебуває в полоні, й обіцяв “вирішити питання” його звільнення за $10 тис.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

У взаємодії з поліцейськими жінка призначила день для передачі коштів. Шахрая затримали одразу після передачі грошей. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває. Правоохоронці перевіряють причетність затриманого до скоєння аналогічних злочинів.