October 21, 2024
Економіка

Опитування: 81% українців планують подорожувати найближчим часом – Держтуризму

Чер 28, 2023

Київ. 28 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – 81% українців планують подорожувати країною найближчим часом, свідчить опитування Державного агентства розвитку туризму України.

“Державне агентство розвитку туризму України дізналося в українців про плани подорожувати країною найближчим часом, а також з’ясувало регіони, у яких живуть найактивніші мандрівники”, – ідеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті агентства в середу.

Як повідомляється, згідно з дослідженням, проведеним на замовлення Держтуризму компанією “Х’юмен Ресерч” у партнерстві з панеллю для опитувань “Лемур”, найактивніші мандрівники – 84% – живуть у столиці, а готовність мешканців інших регіонів до подорожей Україною корелюється на рівні 80%.

“При цьому жінки віком від 18 до 35 років виявилися активнішими туристками, ніж чоловіки”, – йдеться в повідомленні.

Також понад 85% опитуваних подорожували Україною до початку повномасштабного вторгнення, а найактивнішими мандрівниками, які подорожували країною більш ніж один раз на рік, виявилися мешканці столиці та західних регіонів (39%).

Зазначається, що жителі Сходу були менш активними і подорожували Україною один раз на рік (24%), а один раз на два роки подорожі всередині країни здійснювали 22%.

“Здебільшого, це були жителі центральних областей. А от взагалі не подорожували 14% наших співвітчизників і це були мешканці Півдня”, – зазначили в Держтуризмі.

Згідно з дослідженням, серед основних причин, через які українці відмовлялися від подорожей, найпоширеніша (70% відповідей) – “нестача коштів”.

Джерело: https://www.tourism.gov.ua/blog/81-ukrayinciv-planuyut-podorozhuvati-krayinoyu-nayblizhchim-chasom-opituvannya-dart