October 22, 2024
Економіка

Велика Британія оголосила конкурс Innovate Ukraine на інноваційні ідеї в "зеленій" енергетиці з бюджетом £10млн

Чер 29, 2023

Київ. 29 червня. ЕНЕРГОРЕФОРМА – Велика Британія в межах конкурсу Innovate Ukraine виділяє £10 млн грантів на інноваційні ідеї в “зеленій” енергетиці з метою підтримання стійкості, відновлення та реконструкції України, повідомило у твіттері посольство країни в нашій державі.

Як зазначено на сайті самого конкурсу, претендувати на фінансування Innovate Ukraine можуть проєкти загальною вартістю від £50 000 до £2 млн, які розпочинатимуться з 1 квітня 2024 року або пізніше і триватимуть до 31 березня 2026 року. Крім того, до проєкту має бути залучено хоча б одного партнера-юридичну особу в Україні, а також зареєстрованого у Великій Британії адміністративного керівника – юрособу, що супроводжуватиме проєкт й управлятиме його фінансами та відповідатиме за нього.

Іще однією умовою є залучення хоча б одного юридично окремого співробітника.

Водночас наголошується, що конкурс не фінансуватиме закупівлі, комерційну діяльність, розвиток бізнесу або ланцюжок постачань із будь-якими організаціями з РФ і Білорусі, а також будь-які товари або послуги російського або білоруського походження.

До команди проєкту може увійти бізнес будь-якого розміру, академічна установа, благодійна, неприбуткова, неурядова або науково-технічна організація.

Українські держустанови та органи місцевого самоврядування можуть брати участь у проєкті як партнери-консультанти без фінансування витрат на нього з боку Innovate Ukraine.

Заявки на участь у конкурсі приймають до 15 вересня.