October 22, 2024
Політика

Працюємо над переосмисленням та оновленням закону про курорти – голова Держтуризму

Чер 29, 2023

Київ. 29 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Голова Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ) Мар’яна Олеськів заявляє, що в Україні триває робота над переосмисленням та оновленням закону про курорти.

“Україна має унікальні природні ресурси для лікування та оздоровлення. Сьогодні на Міжнародному курортно-рекреаційному форумі у Трускавці разом з фахівцями галузі обговорювали виклики, які стоять перед санаторно-курортною сферою країни, особливо в розрізі медичної та психологічної реабілітації наших захисників. Для цього у нас достатньо ресурсів”, – написала Олеськів у фейсбуці.

За її словами, загалом для рекреаційного використання в Україні придатні приблизно 13% загальної площі, а в країні налічується 38 курортів, більшість із яких набули цього статусу ще за радянських часів, іще 11 курортів окуповані.

“Однак, попри те, що в Україні вже понад рік триває активна фаза війни, ми говоримо про розвиток, адже розуміємо, що дуже важливо підготувати базу для відновлення нашої економіки, а галузі рекреації і туризму стануть одними з найголовніших в цьому напрямку.

Зараз ми працюємо над переосмисленням та оновленням закону про курорти, адже розуміємо, що дуже важливо створити кращі умови для інвестицій на цих територіях”, – заявила чиновниця.

Вона зазначила, що досить складно говорити про системний розвиток без оновлення або реконструкції державного санаторного фонду, матеріально-технічна база якого значно застаріла, і без законодавчого закріплення відповідних стимулів.

Джерело: https://www.facebook.com/m.oleskiv/posts/10162757380263776