October 22, 2024
Економіка

Направлено до суду справу щодо ДТП за участю актора Ступки

Чер 30, 2023

Київ. 30 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Прокуратура завершила розслідування і направила до суду матеріали справи за обвинуваченням водія позашляховика, який у нетверезому стані скоїв ДТП у Голосіївському районі Києва і травмував людину, повідомляє Київська міська прокуратура.

“Київська міська прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно водія за фактом вчинення ДТП у стані алкогольного сп’яніння (ч. 2 ст. 286-1 КК України). Дорожня пригода трапилася 4 квітня в Голосіївському районі Києва”, – йдеться в повідомленні прокуратури міста в телеграм-каналі в п’ятницю.

За даними слідства, водій автомобіля Range Rover, рухаючись вул. Федорова у напрямку перехрестя з вул. К. Малевича, виїхав на зустрічну смугу та скоїв наїзд на припаркований на вулиці Mitsubishi.

Унаслідок ДТП чоловік, який перебував у легковику, зазнав травм і був госпіталізований.

У прокуратурі нагадують, що водій Range Rover, 1967 року народження, був затриманий на місці події. “Прилад “Драгер” показав 1,62 проміле алкоголю в його крові”, – наголошується в повідомленні.

“Попередньо подія була кваліфікована за ч. 1 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження). Проте, враховуючи висновки судово-медичної експертизи, яка встановила, що спричинене потерпілому тілесне ушкодження є тяжким, кримінальне провадження перекваліфіковано на ч. 2 ст. 286-1 КК України”, – інформують у прокуратурі столиці.

Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

У повідомленні не зазначається ім’я винуватця ДТП. Ідеться про українського актора театру і кіно Остапа Ступку.