October 18, 2024
Політика

Кабмін створив координаційний центр зі збереження культурної спадщини на постраждалих унаслідок руйнування Каховської ГЕС територіях

Чер 30, 2023

Київ. 30 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів створив міжвідомчий координаційний центр зі збереження культурної спадщини та культурних цінностей на територіях, які постраждали внаслідок руйнування Каховської ГЕС.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграмі, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в п’ятницю.

Зокрема координаційному центру доручено у двотижневий термін розробити та подати на розгляд Міністерству культури та інформаційної політики план заходів, спрямованих на посилення захисту культурної спадщини та культурних цінностей на територіях, що постраждали внаслідок руйнування Каховської ГЕС.

Окрім того, координаційному центру рекомендовано звернутися до міжнародних інституцій щодо надання допомоги у збереженні, документуванні, дослідженні та музеєфікації об’єктів культурної спадщини та культурних цінностей.

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/2634