October 18, 2024
Економіка

"Запоріжсталь" завершила 1-й етап капремонту природоохоронного обладнання з недопущення скидів у Дніпро

Лип 7, 2023

Київ. 7 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Запорізький металургійний комбінат “Запоріжсталь” завершив перший етап капітального ремонту важливого природоохоронного обладнання, підтримуючи його надійну роботу для унеможливлення скидів у річку Дніпро.

Згідно з пресрелізом компанії, на установці регенерації соляної кислоти в цеху холодної прокатки (ЦХП) “Запоріжсталі” завершено важливий комплекс ремонтних робіт – футерування циклону і заміна повітродувного агрегата.

При цьому уточнено, що це обладнання відповідає за стабільну роботу оборотного циклу, завдяки якому комбінат ще з 2014 року повністю зупинив скидання промислових вод від ЦХП у Дніпро.

“Наразі фахівці вже готуються до наступного завершального етапу капремонту, запланованого на осінь. На проведення цього ремонту комбінат спрямував понад 24 млн грн. Працюємо в режимі нон-стоп”, – пояснюється в інформації підприємства.

За інформацією компанії, на другому етапі буде проведено заміну основних елементів агрегату: форсунок, пальників, конвеєрів, а також перекладання вогнетривкої кислотостійкої кладки реактора. При цьому наголошується, що після підриву Каховської ГЕС 6 червня особливо важливо, щоб таке природоохоронне обладнання працювало стабільно і без перебоїв.

Як повідомлялося, установку регенерації соляної кислоти БТА-4 введено в експлуатацію 2014 року. Унікальне обладнання дало змогу повністю уникнути скидання нейтралізованих травильних розчинів цеху холодної прокатки в басейн Дніпра. За методу солянокислотного травлення застосовується замкнутий цикл виробництва: розчин соляної кислоти, використаної для травлення металу, не потрапляє до стоків, а прямує на установку регенерації і після відновлення та очищення повторно використовується у виробництві.

Комплексний капремонт одного з двох реакторів установки регенерації соляної кислоти проводиться на підприємстві кожні два роки.

“Запоріжсталь” – одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого має широкий попит у споживачів як на внутрішньому ринку, так і в багатьох країнах світу. Спеціалізація комбінату – високоякісний сталевий г/к рулон, г/к лист, холоднокатаний лист, х/к рулон із вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.

Основними споживачами продукції є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.

“Запоріжсталь” перебуває в процесі інтеграції в групу “Метінвест”, основними акціонерами якої є ПрАТ “Систем Кепітал Менеджмент” (71,24%) і група компаній “Смарт-холдинг” (23,76%).

ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.

Джерело: https://www.facebook.com/zaporizhstal