October 19, 2024
Економіка

Нафта прискорила зростання, Brent близько $77,5 за барель

Лип 7, 2023

Київ. 7 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на нафту прискорили зростання ввечері в п’ятницю після виходу даних щодо американського ринку праці.

Вартість вересневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 17:50 кч у п’ятницю зросла на $1,01 (1,32%), до $77,53 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на серпень на торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на цей час на $1,06 (1,48%), до $72,86 за барель.

Обидві марки близькі до того, щоб завершити в плюсі другий тиждень поспіль, зазначає Investing.com.

Як стало відомо в п’ятницю, кількість робочих місць в економіці США у червні збільшилася на 209 тис., мінімальними темпами з грудня 2020 року. Експерти прогнозували зростання на 225-240 тис. Аналітики Bespoke Investment Group зазначають, що показник виявився гіршим за прогнози вперше за 15 місяців.

Статистика ринку праці може вплинути на подальшу політику Федеральної резервної системи (ФРС), яка на червневому засіданні залишила базову процентну ставку незмінною.

Президент Федерального резервного банку Далласа Лорі Логан напередодні заявила, що за сильнішого, ніж очікувалося, ринку праці потрібна більш обмежувальна монетарна політика.

Крім того, підтримку котируванням надають оприлюднені напередодні дані про зниження запасів палива в США, а також інформація про підвищення Саудівською Аравією цін на більшість сортів нафти для покупців з усіх регіонів.