October 22, 2024
Економіка

Львівська міськрада затвердила програму ліквідації наслідків ракетного удару по житлових будинках 6 липня

Лип 10, 2023

Львів. 10 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Львівська міська рада на засіданні в понеділок 41 голосом із 42 затвердила програму ліквідації наслідків ракетного удару російських окупантів по житлових будинках у місті в ніч 6 липня.

Мета програми полягає в тому, щоб відновити зруйновані та пошкоджені будинки, зокрема й об’єктів культурної спадщини. Для цього департамент житлового господарства та інфраструктури, а також районні адміністрації мають запропонувати міськраді проєкти виділення коштів на невідкладні протиаварійні та ремонтні роботи в зруйнованих і пошкоджених будинках.

У додатку до рішення додано список 35 багатоквартирних будинків на вулицях Стрийській, Академіка Сахарова, Боя-Желенського, Остроградських, Куликівській та Героїв Майдану, які постраждали від ракетного удару 6 липня, але цей список може бути доповнено, оскільки у рішенні зазначається: “та інших будинків, які постраждали від ракетного удару країни-агресора 6 липня”.

Дія програми розрахована на 2023-34 роки. Фінансування здійснюватиметься з коштів міського бюджету Львова.

Як повідомлялося, влада Львова виділила 100 млн грн на першочергові заходи з ліквідації наслідків ракетного удару по місту 6 липня. Тоді загинули 10 і дістали травм 42 людини. За даними міського голови Львова Андрія Садового, пошкоджено дахи 18 будинків, 4 із них потребують реконструкції. Також пошкоджено 926 вікон.