October 23, 2024
Економіка

Мінвідновлення перегляне дозволи на міжнародні автобусні перевезення

Лип 11, 2023

Київ. 11 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення) спільно з Державною службою України з безпеки на транспорті (“Укртрансбезпека”) ініціює перегляд дозволів на виконання міжнародних автобусних пасажирських перевезень, повідомили в “Укртрансбезпеці” в телеграм-каналі.

“Останні кілька тижнів рейдові перевірки підтвердили, що значна частина міжнародних перевізників виконує фактично внутрішні рейси і не перетинає кордон. Так вони створюють нечесну конкуренцію тим, хто виконує лише внутрішні перевезення”, – наводяться в релізі слова заступника глави Мінвідновлення Сергія Деркача.

Зазначається, що до 1 серпня 2023 року міжнародні пасажирські перевізники мають звернутися з листом про закриття маршруту, внесення змін до нього або повернення дозволу до відповідної Комісії при міністерстві.

Зазначається, що після 1 серпня Мінвідновлення ініціюватиме питання про закриття маршрутів, які не виконуються відповідно до отриманих дозволів на підставі рейдових перевірок “Укртрансбезпеки”.

В “Укртрансбезпеці” зазначили, що паралельно триває спільна робота з країнами-сусідами щодо верифікації міжнародних маршрутів.