October 24, 2024
Політика

Голові громади в Чугуївському районі висунули підозру в держзраді – СБУ

Лип 11, 2023

Харків. 11 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Голові Чкаловської селищної об’єднаної територіальної громади Чугуївського району Харківської області Віктору Соловйову, який під час окупації селища добровільно погодився на співпрацю з окупантами та передавав їм відомості про українських захисників, заочно повідомлено про підозру в державній зраді (ч.2 ст.111 Кримінального кодексу України).

“Зловмисник здавав ворогу персональні дані військовослужбовців Збройних сил України й учасників АТО. Отриману інформацію окупанти використовували для розкрадання, катування та перевірки осіб, які негативно ставилися до держави-агресора. В такий спосіб ворог намагався придушити національний спротив на території регіону та примусити українців до співпраці”, – повідомляє пресслужба Управління Служби безпеки України в Харківській області.

Крім того, за інформацією спецслужби, зловмисник забезпечив російських військовослужбовців житлом і надав їм безперешкодний доступ до будівель і споруд місцевих сільськогосподарських і промислових підприємств. Він заправляв дизельним пальним танки та іншу техніку окупантів, організовував і забезпечував їх харчування в їдальні Чкаловського ліцею.

Наразі підозрюваний переховується на території РФ.

Джерело: https://www.facebook.com/ssu.kharkiv/posts/pfbid0Y5v1jc4N9E349rFmVuezbT56CZWfJTRgJQnqGeC6RXTb2msRR2xGVq1mrTYZfeuNl?notif_id=1689077369079656&notif_t=notify_me_page&ref=notif