October 25, 2024
Економіка

Власник магазинів IKEA придбав активи у сфері сонячної енергетики в Італії

Лип 12, 2023

Київ. 12 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Інвестиційна “дочка” Ingka Group, власника й оператора більшості магазинів IKEA у всьому світі, придбала 49% портфеля проєктів у сфері сонячної енергетики в Італії у Avapa Energy.

До портфеля входять проєкти в Апулії, Венето, Молізе, Сардинії та Сицилії. Після їх запуску в дію вони зможуть генерувати електроенергію в загальному обсязі близько 780 ГВт/год на рік, що еквівалентно річному споживанню приблизно 250 тис. європейських домогосподарств.

“За допомогою власних сонячних електростанцій ми хочемо використовувати поновлювану енергію у виробничо-збутовому ланцюжку IKEA і не тільки”, – зазначив керуючий директор Ingka Investments Пітер ван дер Пул, слова якого наводить MarketWatch.

Ingka Investments інвестувала понад EUR3,5 млрд у проєкти у сфері вітрової та сонячної енергетики в рамках ініціативи зі 100-відсоткового переходу на поновлювані джерела енергії, що потребує загальних вкладень у EUR6,5 млрд.

У результаті інвестицій компанія володітиме 594 вітряними турбінами і 22 сонячними електростанціями в 18 країнах світу, а також більш ніж мільйоном сонячних панелей на дахах магазинів і складів IKEA.

У сукупності це забезпечить генерацію електроенергії в обсязі 4 ТВт/год, що перевершує річне споживання мільйона європейських домогосподарств.