October 26, 2024
Економіка

"Дніпровагонмаш" у зв'язку з планованим перетворенням ліквідує київське представництво

Лип 12, 2023

Київ. 12 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – ПрАТ “Дніпровагономаш” (ДВМ, Кам’янське Дніпропетровської обл.), яке контролює фінансово-промислова група “ТАС” бізнесмена Сергія Тігіпка, ліквідує київське представництво.

Згідно з оголошенням у системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, таке рішення ухвалила наглядова рада ПрАТ “ДВМ” 12 липня у зв’язку із запланованим розглядом загальними зборами акціонерів питання “Про припинення діяльності ПрАТ “Дніпровагонмаш” шляхом перетворення”.

За інформацією підприємства, його київське представництво, зокрема, займалося дослідженням кон’юнктури ринку, з’ясуванням громадської думки, пошуком і формуванням бази клієнтів, представленням продукції ДВМ на вітчизняному та світовому ринку вагонобудування.

Оголошення про загальні збори акціонерів ДВМ, до порядку денного яких заплановано внести питання про перетворення ПрАТ “ДВМ”, наразі не оприлюднено.

“Дніпровагонмаш” завершив перший квартал 2023 року із чистим прибутком 37,04 млн грн проти збитку 18,07 млн грн за січень-березень 2022 року за зростання чистого доходу на 32% – до 396,92 млн грн.

Продаж вагонів у 2022 році зріс на 35% до 2021 року – до 623 од.

“Дніпровагонмаш” – одне з провідних підприємств України з проєктування та виготовлення вантажних вагонів. Річна потужність виробництва – 9 тис. од.

Група “ТАС” заснована 1998 року бізнесменом Тігіпком. Сфера її бізнес-інтересів охоплює фінансовий сектор (банківський і страховий сегменти) та аптечний, а також промисловість, нерухомість, венчурні проєкти.