October 27, 2024
Політика

Нардеп Плачкова вирішила скласти мандат – депутат

Лип 13, 2023

(додано 3-4 абзаци)

Київ. 13 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Позафракційний народний депутат Тетяна Плачкова вирішила скласти повноваження народного депутата України, повідомляє член фракції “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко.

“Народна депутатка від “ОПЗЖ” Тетяна Плачкова складає депутатський мандат”, – написав Гончаренко у своєму телеграм-каналі в четвер уранці.

Водночас голова парламентського комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради Сергій Кальченко зареєстрував у парламенті проєкт постанови №9489, у якому пропонує достроково припинити повноваження Плачкової. Як зазначається в документі, причина цього – її особиста заява про складання мандата.

“Відповідно до пункту 1 частини другої статті 81 Конституції України та пункту 1 частини першої статті 4 закону України “Про статус народного депутата України” та з огляду на сімейні обставини повідомляю про складення повноважень народного депутата України”, – зазначила Плачкова в заяві.

Тетяну Плачкову у 2019 році було обрано народним депутатом від забороненої нині партії “Опозиційна платформа – За життя” (“ОПЗЖ”). 15 березня 2022 року вона вийшла із фракції “ОПЗЖ”, а у травні вступила до новоствореної депутатської групи “Відновлення України”.

Джерело: https://t.me/oleksiihoncharenko/36030