October 28, 2024
Політика

Президенти Південної Кореї та Польщі обговорили співпрацю в оборонному виробництві, Україну та ядерну енергетику

Лип 13, 2023

Гонконг. 13 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Співпраця Сеула та Варшави у виробництві озброєнь, у відновленні України, ядерній енергетиці стали темами переговорів у четвер президентів Південної Кореї та Польщі Юн Сок Йоля і Анджея Дуди.

“Південнокорейський президент Юн Сок Йоль заявив у четвер, що він і президент Польщі Анджей Дуда обговорювали стратегічне співробітництво в ядерній енергетиці, озброєнні та інфраструктурі й погодилися з тим, що їхні країни – оптимальні партнери для відновлення України”, – передає “Ренхап”.

Юн Сок Йоль при цьому відзначив освоєння південнокорейським бізнесом таких високотехнологічних галузей Польщі, як виробництво акумуляторів для електромобілів і мережі 5G.

Також у четвер Південна Корея і Польща підписали три меморандуми про взаєморозуміння з метою збільшити співробітництво в торговельних питаннях, у сфері інфраструктури, у проєктах із відновлення України.

Президент Південної Кореї прибув до Варшави з триденним візитом після того, як раніше цього тижня взяв участь у саміті НАТО у Вільнюсі.

Зі свого боку Associated Press нагадує, що Варшава закуповує у Південної Кореї озброєння на $17 млрд. До Польщі вже прибули танки K2, гаубиці К9, реактивні системи залпового вогню K239 Chunmoo, винищувачі та навчальні літаки FA-50. Так Польща зміцнює оборонний потенціал і заповнює озброєння, передані Україні для протистояння країні-агресору Росії в розв’язаній РФ війні, такі як винищувачі МіГ-29 радянського виробництва.