October 18, 2024
Економіка

AES Group припиняє фінансування ФК "Металіст 1925" через знищення більшості своїх активів

Сер 31, 2023

Київ. 31 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – АES Group припиняє фінансування футбольного клубу “Металіст 1925” (Харків) через знищення майже всіх своїх активів, повідомив президент групи Костянтин Валеулін.

“АES Group змушена оголосити про припинення фінансування ФК “Металіст 1925″… За півтора року війни компанія перенесла чотири ракетні атаки на свої активи…. Третій ракетний удар наприкінці липня 2023 року по портовій інфраструктурі Одеської області став нокаутом для АES Group. Ми позбулися практично всіх активів на території України. Повітряна атака, яка мала місце вночі 10 серпня, нанесла останній нищівний удар”, – ідеться в її зверненні до вболівальників на сайті клубу.

АES Group володіє контрольним пакетом акцій ФК і розраховує, що інші засновники зможуть забезпечити його фінансування або дати інші пропозиції.

“Ми готові до будь-яких пропозицій, від тимчасової продуктивної співпраці до безоплатної передачі корпоративних прав клубу”, – зазначив він.

Як повідомлялося, одним із ключових активів AES Group був завод Ukrainian Petroleum (Мереф’янський НПЗ), заявлені інвестиції в модернізацію і запуск якого становили приблизно $200 млн. Наприкінці травня 2023 року Валеулін оголосив, що внаслідок російської атаки завод зазнав критичних пошкоджень.

AES Group працює в нафтохімічній, спиртовій, енергетичній (СЕС) і науково-дослідній галузях. Непрофільним бізнесом групи є створений у 2016 році ФК “Металіст 1925”, який за короткий час пройшов шлях від виступу в чемпіонаті України серед аматорів до Прем’єр-ліги.

Джерело: https://metalist1925.com/news/6003-zvernennya-do-vbolivalnikiv-ta-futbolnoyi-spilnoti.html