October 25, 2024

American Airlines виявила на своїх літаках контрафактні деталі

Вер 22, 2023

Форт-Верт. 22 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Авіакомпанія American Airlines Group слідом за іншими перевізниками виявила на кількох літаках підроблені деталі від британського постачальника AOG Technics, повідомляє MarketWatch.

Раніше з цією проблемою зіткнулися американські United Airlines Holdings і Southwest Airlines Co., а також низка європейських авіакомпаній.

За підсумками внутрішніх перевірок у співпраці з постачальниками American Airlines виявила несертифіковані компоненти на невеликій кількості літаків, після чого кожен з них був негайно виведений з експлуатації, заявив представник перевізника.

Наразі авіакомпанія продовжує розслідування обставин події, підтримуючи контакти з Федеральним управлінням цивільної авіації США (FAA), і здійснює заміну контрафактних деталей.

Деякий час тому FAA повідомило, що британський постачальник запчастин AOG Technics продав компанії TAP Maintenance & Engineering, що займається ремонтом і техобслуговуванням літаків, не схвалені регулятором компоненти для двигунів літальних апаратів. Факт фальсифікації було встановлено в липні, зазначили в FAA.

З аналогічним попередженням у серпні виступило і Європейське агентство з авіаційної безпеки (EASA).

Загальна кількість різних підроблених компонентів, реалізованих AOG Technics, оцінюється в кілька тисяч.

Акції American Airlines додають у ціні 0,5% під час попередніх торгів у п’ятницю. З початку поточного року їхня вартість збільшилася на 2,7%, тоді як індекс S&P 500 за той самий період зріс на 12,8%.