October 28, 2024

"ArcelorMittal Кривий Ріг" придбав чотири нові кар'єрні самоскиди Caterpillar за $8,3 млн

Вер 21, 2023

Київ. 21 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг” (АМКР, Дніпропетровська обл.) придбав чотири нових кар’єрних самоскиди Caterpillar CAT 785D вантажопідйомністю 136 тонн, спрямувавши на закупівлю великовантажної техніки $8,3 млн.

Згідно з пресрелізом компанії в четвер, нові машини підприємству передала компанія “Цеппелін Україна” – офіційний дилер Caterpillar, світового лідера у виробництві техніки для гірничих робіт.

“Видобуток руди – це початок нашого повного виробничого ланцюжка, який призводить до вироблення готової металевої продукції в АМКР. Від самого старту виробничого процесу нам допоможуть гідні та потужні помічники CAT 785D – 24 години на добу, щодня, адже ми не зупиняємося. Ці кар’єрні самоскиди спроєктовані для високої продуктивності, мають високу надійність і довговічність, що доведено світовим брендом Caterpillar протягом багатьох років”, – сказав заступник генерального директора із виробництва гірничого департаменту АМКР Володимир Теслюк, якого цитує пресслужба.

Зі свого боку гендиректор “Цеппелін Україна” Баходир Шавкетов зазначив, що оновлення парку машин у цей складний час – сміливий крок для компанії, і “Цеппелін Україна” раді бути частиною цього моменту.

“Самоскиди 785D є високотехнологічними машинами, їх експлуатація значно підвищить продуктивність і знизить операційні витрати. Ми (…) сподіваємося, що нові машини будуть важливою частиною вашої довгострокової стратегії розвитку”, – прокоментував ситуацію Шавкетов.

У пресрелізі уточнено, що кар’єрні самоскиди забезпечують перевезення великих обсягів матеріалу.

“Оновлення парку гірничої техніки надасть нам змогу підтримувати необхідні обсяги видобутку руди і випуску концентрату. Поступово долаючи виклики війни в Україні, ми все одно продовжуємо інвестувати в найважливіші сфери – розвиток і безпеку персоналу. Компанія ArcelorMittal вірить в Україну, ми залишимося працювати тут, зміцнюючи економіку держави”, – резюмував гендиректор АМКР сказав Мауро Лонгобардо.

“ArcelorMittal Кривий Ріг” – найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом “ArcelorMittal Кривий Ріг” і низкою малих компаній, зокрема, ПАТ “ArcelorMittal Берислав”.