October 22, 2024

Ціни на нафту перейшли до зростання, Brent торгується близько $93,7 за барель

Вер 26, 2023

Нью-Йорк. 26 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Нафтовий ринок перейшов до зростання на торгах у вівторок.

Вартість листопадових ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 18:35 кч становила $93,68 за барель, що на $0,39 (0,42%) вище, ніж на закритті попередньої сесії.

Ціна листопадових ф’ючерсів на нафту WTI під час торгів на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) піднялася на цей час на $0,52 (0,58%), до $90,2 за барель.

Раніше під час сесії вартість Brent опускалася до $91,8 за барель, WTI – до $88,19 за барель.

Ціни на нафту зросли більш ніж на 25% із кінця червня на тлі обмеження видобутку в Саудівській Аравії та Росії.

Побоювання, пов’язані з можливим дефіцитом пропозиції нафти, призвели до появи прогнозів щодо можливого підйому цін до позначки $100 за барель і вище, проте ринок утратив імпульс до зростання у зв’язку з новою хвилею побоювань щодо економічної ситуації у світі, зазначає Market Watch.

“Пропозиція нафти, як очікується, відставатиме від попиту в найближчому майбутньому, і тому періоди слабкості котирувань, навіть сильної слабкості, навряд чи триватимуть довго”, – написав аналітик брокерської компанії PVM Oil Associates Тамаш Варга.

Трейдери чекають на дані про запаси енергоносіїв у США за минулий тиждень, які буде оприлюднено в середу. У ніч із вівторка на середу свої оцінки запасів представить Американський інститут нафти (API).