October 23, 2024

ДБР передало до суду справу кримського експравоохоронця, який у складі ФСБ чинить кібератаки на Україну

Вер 12, 2023

Київ. 12 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Співробітники Державного бюро розслідувань завершили розслідування стосовно нинішнього співробітника ФСБ, колишнього працівника СБУ в АР Крим, який сьогодні разом з іншими зрадниками вчиняє кібератаки агресора на українські інформаційні системи. Обвинувальний акт направлено до суду, повідомляє пресслужба ДБР.

“Працівники ДБР спільно з СБУ встановили, що колишній правоохоронець 2014 року зрадив присязі та вступив до лав фсб рф, залишившись служити в Сімферополі. Зловмисник володіє професійними навичками в питаннях здійснення контррозвідувального захисту у сфері інформаційної безпеки України й надає допомогу ворожим спецслужбам у провадженні підривної діяльності проти України”, – зазначається в повідомленні.

Так, встановлено, що підозрюваний у тісній взаємодії з учасниками російського злочинного хакерського угруповання Armageddon атакував комп’ютери й автоматизовані системи центральних органів державної влади України.

Крім того, як співробітник ФСБ РФ він брав участь у “документуванні” та притягненні до кримінальної відповідальності журналіста всесвітньо відомої незалежної медіакорпорації. Журналіст об’єктивно висвітлював незаконні дії окупаційної влади в АР Крим. За надуманими обвинуваченнями його незаконно засудив самопроголошений суд.

Колишнього працівника СБУ звинувачують у державній зраді (за ч. 1 ст. 111 КК України). Йому може загрожувати до 15 років позбавлення волі.