October 26, 2024

Держкомісія ТЕБ та НС обговорила стійкість роботи транспортної інфраструктури, паливно-енергетичного комплексу та опалювальний сезон 2023-2024 рр.

Вер 13, 2023

Київ. 13 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) обговорила стійкість роботи транспортної інфраструктури, паливно-енергетичного комплексу та проведення опалювального сезону 2023-2024 років.

“Для протидії загрозам осінньо-зимового періоду в умовах воєнного стану спільно з місцевими органами влади та міжнародними партнерами підвищено спроможності ДСНС до ліквідації наслідків ведення бойових дій. Доукомплектовано підрозділи сучасними зразками техніки та обладнання. Крім того, на виконання рішень уряду та міністра внутрішніх справ, ДСНС проведено спеціальне тренування, під час якого, зокрема, забезпечено розгортання понад 1,2 тис. “пунктів незламності”, з них понад 770 стаціонарних на базі об’єктів ДСНС, 360 мобільних на базі наметів та 90 на базі транспортних засобів”, – ідеться в повідомленні пресслужби уряду за результатами засідання комісії.

Також на засіданні ухвалено рішення, що профільні відомства та органи влади різних рівнів мають: організувати постійний моніторинг ситуації та оперативне реагування на виявлені загрози; створити необхідний резерв матеріально-технічних засобів; заготовити пісок для створення запасу протиожеледної суміші та резерву паливно-мастильних матеріалів для боротьби з можливими сніговими заметами тощо.

Також мають бути визначені обсяги та створені матеріальні резерви, зокрема паливно-мастильних матеріалів, для використання їх під час ліквідації можливих надзвичайних ситуацій.

Своєю чергою, міністерству внутрішніх справ разом із Національною поліцією доручено визначити на законодавчому рівні перелік об’єктів критичної інфраструктури, що підлягають охороні в умовах надзвичайних ситуацій у сфері фізичного захисту об’єктів критичної інфраструктури.

Серед іншого, на засіданні розглядалося питання про стан поводження з небезпечними відходами, зокрема непридатними для використання та забороненими до застосування хімічними засобами захисту рослин.