October 27, 2024

До Умані прибули майже 22 тисячі паломників – ОВА

Вер 14, 2023

Київ. 14 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Станом на ранок четверга до Умані прибули майже 22 тисячі паломників, повідомив начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

“На ранок до міста вже прибули близько 22 тис. паломників. Переважно з Ізраїлю, США та низки європейських країн”, – написав Табурець у телеграм-каналі в четвер уранці.

“Як місцевих жителів, так і приїжджих закликаємо бути максимально пильними, належно реагувати на повітряні тривоги, дотримуватись правил безпеки та не піддаватися на ворожі маніпуляції. Ми з вами вже знаємо, як росія любить плодити фейки, щоб виправдовувати свої злочинні дії, залякувати та провокувати. Рецепт протидії незмінний: зберігати холодний розум, не панікувати та довіряти лише офіційним джерелам інформації”, – наголосив Табурець.

Як зазначив голова ОВА, “ситуація в Умані стабільна та контрольована. Наші сили безпеки й оборони працюють у посиленому режимі. Разом із українськими правоохоронцями службу в мікрорайоні паломництва вже несуть ізраїльські поліцейські”.

У 2023 році Рош Гашана (єврейський Новий рік) відзначатимуть із 15 до 17 вересня.

Джерело: https://t.me/cherkaskaODA/5911