October 28, 2024

До Умані вже прибуло близько 26 тис. прочан – голова РДА

Вер 14, 2023

Київ. 14 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – До Умані Черкаської області вже прибуло близько 26 тис. прочан на святкування Рош га-Шана, повідомляє голова районної державної адміністрації Ігор Миклащук.

“Наразі вже прибуло близько 26 тис. прочан-хасидів. Очікуємо понад 30 тисяч”, – сказав Миклащук в ефірі національного телемарафону в четвер.

Голова РДА зазначив, що до пандемії коронавірусу кількість прочан була приблизно такою самою, 2022 року – близько 22,5 тис., тож місцева влада має досвід прийняття такої кількості прочан.

“Запроваджено посилений режим, наказами районної військової адміністрації обмежено в’їзд до міста Умань. Для зручності місцевих жителів є дев’ять пропускних пунктів, прочани в’їжджають через один із пропускних пунктів. Якщо велика кількість (прочан – ІФ-У) в’їжджає одночасно, то відкривається другий резервний пункт. Це потрібно для того, щоб урегулювати потоки в’їзду”, – прокоментував Миклащук інформацію про заходи безпеки в місті.

Також він зазначив, що в районі паломництва укриття дають змогу розмістити лише близько 12 тис. осіб, проте прочани не перебувають одночасно в цьому районі. В місті розміщені покажчики з інформацією про розташування укриттів українською, англійською та івритом.

У 2023 році Рош га-Шана (єврейський Новий рік) відзначатимуть із 15 до 17 вересня.