October 19, 2024

Долар продовжує зміцнюватися на статданих зі США

Жов 3, 2023

Київ. 3 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Курс долара США зміцнюється до більшості світових валют вранці у вівторок на тлі позитивних статданих, які відзначають силу американської економіки та підвищують імовірність подальшого посилення грошово-кредитної політики ФРС.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести основних світових валют, збільшується під час торгів на 0,26%. Напередодні індикатор зріс до максимуму з листопада минулого року.

Пара євро/долар за даними на 8:55 кч торгується на рівні $1,0463 порівняно з $1,0478 на закриття попередньої сесії, євро втрачає близько 0,15%.

Курс фунта до долара знижується приблизно на 0,2%, фунт торгується на позначці $1,2062 проти $1,2086 у понеділок.

Як повідомлялося, індекс ділової активності у виробничому секторі США (ISM Manufacturing) у вересні збільшився до 49 пунктів порівняно з 47,6 пункту. Експерти, чиї середні оцінки наводить Trading Economic, очікували менш суттєвого підйому – до 47,8 пункту. Значення індикатора минулого місяця досягло максимуму з листопада 2022 року.

Крім того, учасники ринку чекають звіту про стан американського ринку праці за вересень, який буде оприлюднено в п’ятницю. За цими даними уважно стежить керівництво Федрезерву під час ухвалення рішення щодо зміни ключової процентної ставки.

Тим часом у парі з єною долар стабільний і коштує 149,93 єни проти 149,86 єни за підсумками минулої сесії.

Міністр фінансів Японії Сунічі Судзукі у вівторок заявив, що уряд країни готовий вжити заходів у разі різкого ослаблення курсу нацвалюти, додавши, що влада не має певного цільового рівня для курсу єни до долара.

“Ми уважно стежимо за валютним ринком, – сказав міністр. – Ми готові вжити будь-яких заходів у разі надмірних коливань єни”.

Австралійський долар у парі з доларом США падає на 0,85%, до $0,6308.

Резервний банк Австралії (RBA) у вівторок ухвалив рішення залишити розмір ключової процентної ставки на рівні 4,1% річних. Отже, ЦБ не змінює ставку за підсумками четвертого засідання поспіль. Її значення перебуває на максимальному рівні з початку 2012 року.