October 28, 2024

Долар зміцнюється до євро і фунта на підсумках засідання Федрезерву

Вер 21, 2023

Київ. 21 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Курс долара США зміцнюється до євро і фунта стерлінгів вранці в четвер, інвестори оцінюють засідання Федеральної резервної системи (ФРС), що завершилося напередодні.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара до шести основних світових валют, зростає під час торгів на 0,33%, ширший WSJ Dollar Index – на 0,2%.

Федрезерв очікувано залишив ключову процентну ставку на рівні 5,25-5,5% річних.

Водночас точковий графік прогнозів (dot plot) – діаграма, що відображає індивідуальні очікування членів ради керівників ФРС і голів федеральних резервних банків (ФРБ) щодо процентних ставок, – показує, що 12 із 19 керівників американського ЦБ очікують ще одного підвищення ставки цього року.

Голова ФРС Джером Павелл заявив під час пресконференції за підсумками засідання, що Федрезерв готовий знову підняти ставку, якщо це буде потрібно. Павелл також зазначив, що “м’яка посадка” економіки США не є його базовим сценарієм, хоча й можлива.

Пара євро/долар за даними на 9:20 кч торгується на рівні $1,0641 порівняно з $1,0662 на закриття попередньої сесії. Євро втрачає біля 0,2% і торгується поблизу мінімуму за 26 тижнів, пише Trading Economics.

Курс фунта до долара також знижується приблизно на 0,2%, фунт торгується на позначці $1,2318 проти $1,2344 у середу.

У четвер стануть відомі підсумки засідання Банку Англії. Аналітики, як і раніше, вважають, що британський ЦБ підвищить базову ставку на 25 б.п., до 5,5%, хоча після вчорашніх даних, що показали несподіване сповільнення інфляції у Великій Британії в серпні, ймовірність збереження ставки на колишньому рівні дещо зросла.

Водночас у парі з єною долар стабільний і коштує 148,31 єни проти 148,34 єни за підсумками минулої сесії. Банк Японії розпочав засідання в четвер і завершить його вранці в п’ятницю.