October 20, 2024

EFI Group проводить конкурс бізнес-ідей для відновлення палацу Жевуських-Лянцкоронських

Жов 10, 2023

Київ. 10 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Українська інвестиційна компанія EFI Group проводить конкурс бізнес-ідей для максимально ефективного відновлення та використання пам’ятника архітектури – палацу Жевуських-Лянцкоронських (Львівська область, Стрийський район, Розділ, Грушевського, 33) і прилеглої паркової зони, повідомляє пресслужба компанії.

“Ми не обмежуємо креатив і творчу уяву учасників конкурсу, надаючи можливість розробити і свій бізнес-план. Однак наголошуємо, що палац – це витончений монумент історії, який потрібно зберегти. Ми надаємо можливість не лише проявити підприємницьку майстерність, а й створити місце, що сприятиме інноваціям, бізнесу та формуванню й підтримці культурної ідентичності суспільства, даючи змогу пишатися українським минулим і традиціями”, – наголосив Ігор Ліскі.

Учасники, як юридичні, так і фізособи, можуть обрати один із трьох оприлюднених раніше концептів (школа-пансіон англійського типу, готельний комплекс, реабілітаційний центр для військових) або запропонувати власний варіант. Експертне журі, включно з членами наглядової ради EFI Group, архітекторами, істориками та бізнес-експертами, оцінюватиме бізнес-плани за оригінальністю ідеї, стійкістю бізнес-моделі та внеском у збереження культурної спадщини.

Заявки на участь у конкурсі приймаються до 1 листопада 2023 року через офіційний сайт EFI Group або пошту. Переможців конкурсу буде оголошено 1 грудня 2023 року.

Пам’ятку архітектури палац Жевуських-Лянцкоронських збудовано 1740 року в стилі французького ренесансу поміщиком із Роздолу Міхалом Жевуським. У XIX столітті палац став родовою спадщиною родини Лянцкоронських. За радянських часів функціонував як філія одного із санаторіїв Моршина, у роки незалежності до 2004 року перебував у власності “Укрпрофоздоровниці”, потім приватної фірми, яка довела його до розрухи. У 2017 році Верховний суд повернув палац державі, у 2022 році палац перейшов під управління Фонду держмайна.

У червні 2023 року проведено приватизаційний аукціон, переможцем якого визнано ТОВ “МЗ Одеська” (ЄДРПОУ 44246776), засновником є EFI Group, кінцевий бенефіціар – Ігор Ліскі. Заключна вартість приватизаційного договору 15 млн 984 тис. грн за стартової ціни 6,955 млн грн.

Група компаній “Ефективні інвестиції” заснована 2007 року, займається реалізацією бізнес-проєктів в Україні. Сфери інвестування – healthcare та medtech, паперова, харчова та деревообробна промисловості, постачання сільгосппродукції.

Серед бізнесів компанії – підприємство з виробництва тваринних жирів і кормових добавок для тварин Feednova, медмережа “Медична зірка”, Житомирський картонний комбінат, виробник картонного пакування “Сем Екопак”, лісопереробник “Форест технолоджі”, постачальник сільгосппродукції “Ефі Агро”, медичний онлайн-хаб Doc.ua.

EFI Group запускає конкурс бізнес-ідей для відновлення палацу Жевуських-Лянцкоронських