October 23, 2024

ФДМУ 6 жовтня проведе аукціон із продажу "Волиньторф" зі стартовою ціною 190,2 млн грн

Вер 12, 2023

Київ. 12 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Фонд держмайна (ФДМ) України 6 жовтня проведе приватизаційний аукціон із продажу державного підприємства (ДП) “Волиньторф” зі стартовою ціною 190,2 млн грн, повідомляється на сайті фонду.

Торги відбудуться на Prozorro, гарантійний внесок для участі в торгах становить 38 млн грн (без ПДВ).

“Фонд держмайна вже має досвід успішного продажу державного торф’яного підприємства. На початку липня ФДМУ провів торги з продажу “Рівнеторфу”, під час яких змагалися 12 учасників. Результат – стартова ціна зросла у 4,3 раза, до 205 млн грн”, – наводяться на сайті слова заступника голови ФДМУ Сергія Симонова.

За інформацією фонду, “Волиньторф” є прибутковим підприємством, що спеціалізується на виробництві торф’яних брикетів. За перше півріччя 2023 року ДП отримало 90,4 млн грн доходу і 6,2 млн грн чистого прибутку, за 2022 рік відповідно 200 млн грн і 10,6 млн грн.

Станом на 30 червня 2023 року у “Волиньторфу” не було простроченої кредиторської заборгованості, поточна кредиторська заборгованість становила 20,2 млн грн, зокрема за розрахунками з бюджетом – 8,9 млн грн, за розрахунками з оплати праці – 2,6 млн грн.

Загалом об’єкт включає 109 одиниць нерухомого майна (виробничі, складські, адміністративні приміщення тощо) загальною площею понад 21 тис. кв. м. На підприємстві працюють 302 людини, а на балансі перебувають 164 транспортні засоби. Також до складу держпідприємства “Волиньторф” входить відокремлений підрозділ “Маневицький торфозавод”.

ДП має спецдозволи на користування надрами на родовищах “Засвіття Ситнелюк” – на 18 років та “Сойне” – на 19 років.

“Торф – не стратегічне паливо для енергетичної галузі України. Його загальна частка в енергетичному балансі країни становить менше ніж 1%, свідчать дані Держстату. Тому ФДМУ поступово виставляє на приватизаційні аукціони державні торф’яні підприємства”, – пояснили у ФДМУ.

Як повідомлялося, ФДМ 5 липня на приватизаційному онлайн-аукціоні в системі Prozorro продав держпідприємство “Рівнеторф” за ціною, в 4,3 раза вищою за стартову, – за 205 млн грн.