October 19, 2024

Фінський виробник техніки для лісопрому Ponsse завершив угоду з продажу своєї російської "дочки"

Вер 27, 2023

Київ. 27 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Фінська Ponsse Plc, що спеціалізується на випуску лісозаготівельних комбайнів і тракторів, завершила угоду з продажу 100% своєї російської “дочки” ТОВ “Понссе” компанії хабаровського бізнесмена Олексія Воронкевича ТОВ “Бізон”.

“Ponsse Plc сьогодні завершила продаж усіх акцій ТОВ “Понссе”, своєї дочірньої компанії, яка надавала послуги Ponsse в Росії та Білорусі”, – йдеться в повідомленні на офіційному сайті компанії.

“Після того, як умови угоди було виконано, комерційна діяльність Ponsse в Росії перейшла до російської компанії ТОВ “Бізон”, додали в Ponsse Plc, наголосивши, що “продаж отримав схвалення місцевої влади”.

Повідомляється, що всі потужності “Понссе”, включно зі складами запасних частин і ремонтно-технічними машинами, а також персонал передано покупцеві.

Сума угоди, завершеної 18 вересня, не розголошується.

“Про вплив бізнес-угоди буде повідомлено в проміжному звіті за третій квартал, який буде опубліковано 24 жовтня 2023 року”, – йдеться в повідомленні. Наголошується, що угода “не вплине на прогнозні показники” Ponsse Plc.

Ponsse оголосила про намір відмовитися від своєї діяльності в Росії 15 червня 2022 року на тлі повномасштабного вторгнення РФ в Україну і запровадження у відповідь на це антиросійських санкцій низкою країн, зокрема ЄС і США. Експортні та сервісні операції Ponsse в Росії були призупинені до цієї дати, з 2 березня 2022 року, коли компанія оголосила про призупинення всього експорту в Росію і Білорусь, а в рамках діяльності ТОВ “Понссе” – про припинення надання запасних частин і послуг із технічного обслуговування.

Російська “Понссе” надавала послуги від імені материнської компанії в РФ і Білорусі. Згідно з заявою Ponsse Plc, на продажі в Росії та Білорусі припадало близько 20% сукупного обсягу реалізації компанії.