October 17, 2024

Ford підвищив зарплати членам профспілки UAW у середньому на $9 тис. на рік

Вер 7, 2023

Київ. 7 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Американський автовиробник Ford Motor збільшив оплату праці майже 8 тис. співробітників, які є членами профспілки United Auto Workers (UAW), у середньому на $4,33 на годину, або на $9 тис. на рік, йдеться в повідомленні компанії.

Підвищення зарплати приурочено до Дня праці, який святкували у США минулого понеділка.

Максимальна середня погодинна оплата становить $32 на годину. Раніше для досягнення цього рівня співробітник працював у середньому вісім років, проте з урахуванням останнього підвищення цей термін скоротився до чотирьох років, зазначили в компанії.

Тепер 80% усіх членів профспілки UAW, які працюють у Ford, працюють за максимальною погодинною ставкою. Вона на 90% перевищує середню оплату праці в автомобільній галузі США, повідомляє Ford із посиланням на дані статистичного управління Мінпраці.

Компанія перевиконала умови, прописані в чотирирічній угоді з UAW у 2019 році. Зокрема, вона створила або зберегла на 5,6 тис. робочих місць більше, ніж обумовлені 8,5 тис., і інвестувала $1,4 млрд понад $6 млрд, передбачених у попередній угоді.

Чотирирічні контракти між UAW і трьома провідними автовиробниками США закінчуються 14 вересня. Переговори про умови нових угод тривають складно, і члени UAW переважною більшістю проголосували за те, щоб дати профспілці право почати страйк у разі, якщо сторони не зможуть вчасно дійти консенсусу.

Акції Ford дешевшають на 0,3% на початку торгів у четвер. З початку року капіталізація компанії збільшилася на 3,3%, тоді як індекс S&P 500 за цей час додав 16,3%.