October 25, 2024
Політика

G7 готова підтримувати Україну, скільки потрібно – Трюдо

Сер 27, 2023

Київ. 27 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Країни “Великої сімки” підтримуватимуть Україну стільки, скільки потрібно, але РФ не повинна перемогти, заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“Ми завжди знали, що це буде довгий процес. Звичайно, судячи з розмов, які ми провели в G7 і НАТО, ми готові до війни, яка триватиме стільки, скільки буде потрібно, тому що ми не можемо і не повинні дозволити Росії перемогти”, – сказав Трюдо в інтерв’ю виданню Bloomberg.

Трюдо зробив ці коментарі під час інтерв’ю про канадську Арктику в кулуарах Сьомої асамблеї Глобального екологічного фонду у Ванкувері.

Вторгнення Росії в Україну призвело до посилення геостратегічного ентузіазму до глобальної Арктики. Коли Швеція приєднається до Організації Північноатлантичного договору, Росія буде єдиною арктичною державою, яка не є її членом.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив на необхідності виділення союзниками менше 2% ВВП на оборону. Канада не робить цього, але також стверджує, що деякі з її вкладів у безпеку, наприклад, її берегової охорони не враховуються в розрахунках.

Джерело: https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-08-26/g7-will-support-ukraine-for-as-long-as-it-takes-trudeau-says?srnd=premium-europe