October 22, 2024

Генштаб: ЗСУ відбивають атаки ворога на куп'янсько-лиманському, бахмутському, мар'їнському, шахтарському та запорізькому напрямках

Жов 9, 2023

Київ. 9 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Сили оборони України протягом доби відбивали атаки російських окупаційних військ на куп’янсько-лиманському, бахмутському, мар’їнському, шахтарському та запорізькому напрямках, на мелітопольському продовжували наступальну операцію, виснажуючи ворога, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

“На куп’янському напрямку наші захисники відбили п’ять атак ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області… На лиманському напрямку Сили оборони відбили сім атак ворога в районі Макіївки Луганської області”, – йдеться в повідомленні Генштабу ЗСУ у фейсбуці в понеділок увечері.

Як повідомляє Генштаб, на бахмутському напрямку наші захисники відбили чотири атаки противника біля Кліщіївки Донецької області, на мар’їнському “успішно відбили 15 атак ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області”. На шахтарському напрямку відбито атаку росіян у районі Старомайорського Донецької області, на запорізькому – у районі Левадного Запорізької області.

“Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту”, – наголошується в повідомленні.

Як зазначається, на волинському та поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів із території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid02iSHvKkv54shoYKtnpHPt3fRgRzWuX7HS5ueKePqpLYz9iQiewyvucrFaiRLGT7LHl