October 23, 2024

Глава Alibaba позначив розвиток ШІ-рішень як один із ключових пріоритетів компанії

Вер 12, 2023

Ханчжоу. 12 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Китайський інтернет-гігант Alibaba Group Holding Ltd. переналаштує свої операції відповідно до двох стратегічних пріоритетів – фокусування на користувачах, а також застосування штучного інтелекту (ШІ), заявив головний виконавчий директор компанії Едді Ву у зверненні до співробітників.

Компанія нарощуватиме стратегічні інвестиції в трьох основних сферах: технологічні рішення для інтернет-платформ, технології, що підтримуються за рахунок ШІ-рішень, а також глобальна торгівля, зазначив Едді Ву.

За його словами, нові технології, зокрема у сфері штучного інтелекту, стають каталізаторами зростання глобального бізнесу, тоді як традиційні моделі стикаються з тиском через насичення ринку.

“Alibaba має трансформувати себе, щоб знайти ключі до майбутнього, – наводить заяву глави компанії Market Watch. – Якщо ми не встигатимемо за змінами в еру штучного інтелекту, нас буде витіснено”.

Едді Ву зазначив, що компанія “перейде на гнучкішу й відкритішу систему корпоративного управління”, щоб стимулювати незалежне ухвалення рішень, а також сфокусується на просуванні більш молодих співробітників на провідні позиції.

Акції Alibaba подешевшали на 2% за підсумками торгів у Гонконзі у вівторок і втрачають у ціні 0,4% на попередніх торгах у Нью-Йорку.