October 25, 2024

Глава BP Луні пішов у відставку через приховування інформації про минулі стосунки з колегами

Вер 13, 2023

Лондон. 13 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Генеральний директор BP plc Бернард Луні повідомив компанію про негайну відставку, повідомила нафтокомпанія.

Згідно з повідомленням BP, фінансовий директор компанії Мюррей Ошінклосс тимчасово виконуватиме обов’язки її голови.

У травні 2022 року правління за підтримки зовнішнього юрисконсульта отримало і розглянуло твердження, що стосуються поведінки містера Луні в особистих відносинах з колегами у компанії. Інформація надійшла з анонімного джерела, уточнює BP.

Під час цієї перевірки Луні розкрив невелику частину історичних зв’язків з колегами до того, як став генеральним директором. “Жодних порушень Кодексу поведінки компанії виявлено не було. Однак правління запросило й отримало гарантії від містера Луні щодо розкриття інформації про минулі особисті стосунки, а також про його поведінку в майбутньому”, – йдеться в повідомленні.

Нещодавно були отримані нові заяви аналогічного характеру, і компанія негайно почала розслідування за підтримки зовнішнього юрисконсульта. Цей процес триває.

“Містер Луні сьогодні поінформував компанію про те, що тепер він визнає, що не був повністю прозорим у раніше розкритій інформації. Він не надав подробиць про всі стосунки і визнає, що був зобов’язаний повідомити більш повні дані”, – зазначає BP.

“У компанії є тверді цінності, і правління очікує, що всі співробітники поводитимуться відповідно до цих цінностей. Очікується, що всі керівники, зокрема, виступатимуть взірцями для наслідування і проявлятимуть здоровий глузд у такий спосіб, щоб заслужити довіру інших”, – наголошується в повідомленні.

Наразі не ухвалено жодних рішень щодо будь-яких виплат винагороди містеру Луні. Відповідно до законодавства, детальну інформацію про будь-які такі рішення розкриватимуть під час їх ухвалення.

Як пише Bloomberg, Луні, який народився 1970 року і здобув освіту інженера-електрика, все життя пропрацював у BP, пройшовши шлях від інженера з буріння до начальника відділу розвідки, перш ніж 2020 року стати генеральним директором компанії.

BP є однією з найбільших нафтогазових компаній світу.