October 19, 2024

Goldman планує звільнити близько 1% співробітників у рамках щорічної кампанії з оцінки ресурсів – FT

Вер 8, 2023

Київ. 8 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Американський банк Goldman Sachs Group готує чергову хвилю скорочень, пише Financial Times із посиланням на поінформовані джерела.

Звільнення стосуватимуться співробітників, яких вважають найгіршими, і можуть початися вже наступного місяця. Нові заходи є частиною щорічної кампанії, в рамках якої Goldman зазвичай скорочує 1-5% штату, вказує газета.

У рамках поточної кампанії банк має намір скоротити близько 1% персоналу. Процес торкнеться окремих ділянок інвестбанківського і трейдингового бізнесу і має розпочатися наприкінці жовтня. Наразі 1% загального штату Goldman, куди також входять сегменти управління активами, статками та операційний персонал, – це близько 440 робочих місць, зазначає FT.

Банк призупинив так звану стратегічну оцінку ресурсів у період пандемії коронавірусу і відновив її лише торік, звільнивши й тоді приблизно 1% співробітників. За даними джерел видання, менеджери Goldman уже підготували списки тих, кого можуть скоротити цього разу.

Остаточні цифри ще не визначено і вони можуть зменшитися, якщо хтось покине банк до оголошення про скорочення.

У Goldman від коментарів відмовилися.

Банк у січні звільнив близько 3,2 тис., або 6,5%, співробітників для зниження витрат на тлі значного спаду активності в інвестбанківській сфері та збитків у споживчому сегменті.