October 27, 2024

Голова НБУ очікує створення стратегії відновлення кредитування до кінця 2023 року

Вер 14, 2023

Київ. 14 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Голова Національного банку України (НБУ) Андрій Пишний очікує, що стратегію відновлення кредитування буде створено до кінця 2023 року.

“Стратегія відновлення кредитування – це і чітке калібрування вже наявних програм держпідтримки, і визначення стратегічних напрямів роботи держбанків, і розуміння реальних проблем, які необхідно вирішувати. (…) Я сподіваюся, завершивши, пройшовши непростий бюджетний процес, ми повернемося до тих напрацювань, які вже сьогодні відбуваються в стінах Нацбанку, і (…) я думаю, до кінця року, щонайменше, вийдемо з розумінням того, який вигляд матиме комплексна стратегія відновлення кредитування”, – сказав він під час пресбрифінгу в четвер.

Пишний додав, що стратегія відновлення кредитування дуже чітко структурує наявні ініціативи, окреслить зони відповідальності, дасть змогу спільно здійснити інвентаризацію наявних ресурсів і питань, що потребують вирішення, зокрема питань державного банківського сектору.

“Після націоналізації державного Сенс Банку держава є власником акціонерів усіх найбільших фактично приватних банків, окрім іноземних, звісно, в Україні. Приват, Ощад, Укрексім, Укргаз, Сенс Банк. На наше глибоке переконання, це колосальний ресурс, який також потребує відповідної уваги, чітких, стратегічних, адаптованих уже до нинішніх умов і, головне, побудованих на розумінні наступної перспективи стратегічних напрямів діяльності”, – додав голова НБУ.