October 25, 2024

Гуманітарний координатор ООН про російські атаки на українські порти: Міжнародне право суворо забороняє удари по цивільній інфраструктурі

Вер 13, 2023

Київ. 13 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Гуманітарний координатор ООН в Україні Деніс Браун занепокоєна у зв’язку з черговими російськими атаками на українські порти на Дунаї.

“Надзвичайно тривожно, що сьогодні вночі знову під російські удари потрапили два українські порти на Дунаї в Одеській області. Внаслідок цієї трагічної події, за даними портової адміністрації, постраждали щонайменше шестеро мирних жителів”, – ідеться в тексті заяви, розміщеній на сайті ООН.

Браун зазначила, що сьогодні РФ завдала 21-го удару по українських портах після свого рішення припинити Чорноморську зернову ініціативу.

“Обурливо, що з 17 липня майже кожні два дні життєво необхідна портова та зернова інфраструктура в Україні зазнає ударів. Наслідки цих жорстоких безперервних російських ударів є катастрофічними для народу України та ще для 345 мільйонів людей, які стикаються із загрозою голоду по всьому світу”, – заявила координатор ООН.

“Міжнародне гуманітарне право удари по об’єктах цивільної інфраструктури суворо забороняє. Це має припинитися”, – наголосила Браун.

Джерело: https://ukraine.un.org