October 21, 2024

Ізраїль завдаватиме ударів по Гази, навіть якщо це становитиме ризик для захоплених палестинцями заручників – ЗМІ

Жов 9, 2023

Київ. 9 жовтня. ІНТЕРФАКС – Ізраїльські військові ухвалили рішення наносити удари по Сектору Гази навіть у випадках, коли це буде потенційно становити загрозу для утримуваних там заручників, повідомляє The Times of Israel із посиланням на високопоставлені джерела в Ізраїлі.

“Високопоставлений представник уряду Ізраїлю заявив журналістам, що влада вирішила, що наноситиме потужні удари по терористах у Газі, навіть якщо це становитиме ризик для утримуваних там ізраїльтян”, – пише газета.

Водночас вона зазначає, що у випадках, коли надходитиме перевірена інформація про те, що в тій чи іншій будівлі в Гази точно перебувають заручники, то в таких випадках ізраїльські військові удари завдавати не будуть.

“Однак у всіх випадках, коли такої докладної інформації немає, удари завдаватимуть по всіх цілях ХАМАС”, – ідеться у статті.

Припускають, що бійці ХАМАС на вихідних відвезли в Гази понад сотню людей, захоплених на півдні Ізраїлю.

Високопоставлене джерело в ізраїльському уряді повідомило журналістам, що ЦАХАЛ не буде тепер використовувати під час атак у Гази політику “стукоту по даху” – текстові повідомлення, телефонні дзвінки або макети бомб на даху, щоб попередити мешканців будівлі про те, що незабаром буде вражаючий удар. За певних обставин “стукіт по даху” буде використано, каже джерело, але сьогодні Ізраїль уже евакуює маси населення (Гази) з центральних терористичних районів і атакує там, пише The Times of Israel.

Газета при цьому також цитує новинне агентство Гази Shehab про те, що представники угруповання ХАМАС погрожують почати страти заручників у відповідь на удари і транслювати страти “за допомогою відео та аудіо”.

Джерело: https://www.timesofisrael.com/liveblog-october-9-2023/