October 20, 2024

Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по с. Гроза зросла до 53 осіб і може ще зрости – поліція

Жов 10, 2023

Харків. 10 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кількість загиблих внаслідок ракетного удару, завданого окупантами по с. Гроза Куп’янського району Харківської області 8 жовтня, збільшилася з 51 до 53 осіб, але це не остаточна цифра, повідомив заступник начальника ГУ Нацполіції в області – начальник слідчого управління Сергій Болвінов.

“Ми ідентифікували станом на цей момент 53 загиблих. Тому можна заявити, що на сьогодні у нас збільшилася кількість загиблих. А враховуючи ще неідентифіковані частини тіла і заяви про безвісти зниклих – остаточна кількість може збільшитися”, – сказав Болвінов на брифінгу у вівторок.

Він повідомив, що наразі зниклими безвісти вважаються п’ятеро осіб. За його словами, з 22 заяв про зниклих безвісти чотири не підтвердилися (людей вдалося знайти). Ще 13 людей було виявлено серед загиблих.

Болвінов зазначив, що вже проведено 288 ДНК-досліджень і робота триває.

Як повідомлялося, 5 жовтня, близько 13:25, окупанти завдали ракетного удару, імовірно “Іскандером-М”, по кафе-магазину в с. Гроза Куп’янського району Харківської області, де відбувалися поминки з приводу перепоховання українського військового, уродженця цього села. Унаслідок удару 51 людина загинула, шестеро поранені.