October 26, 2024

Китай спростував введення заборони на пристрої iPhone

Вер 13, 2023

Пекін. 13 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Китай не запроваджував заборону на купівлю і використання iPhone, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на заяву представника Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін.

Раніше в засобах масової інформації з’явилися повідомлення про те, що чиновникам КНР забороняється користуватися пристроями iPhone на робочому місці та проносити їх до офісу.

“Китай не видавав законів, постанов і нормативних документів, що забороняють придбання і використання телефонів іноземних брендів, таких як Apple”, наголосила Мао Нін у рамках щоденного брифінгу МЗС КНР.

Водночас вона звернула увагу на часті повідомлення у ЗМІ про різного роду інциденти, пов’язані з безпекою смартфонів Apple. За її словами, китайський уряд надає великого значення інформаційній та кібербезпеці, незалежно від того, йдеться про місцеві або ж про іноземні компанії.

У минулому фінансовому році на частку Китаю припало близько 19% сукупного виторгу Apple Inc.

Акції компанії втрачають у ціні 0,5% під час попередніх торгів у середу. За останні п’ять днів їхня вартість зменшилася на 3,6%, тоді як індекс Nasdaq Composite за той самий період знизився на 1,8%.