October 17, 2024

Координаційна платформа щодо української сільгосппродукції обговорила План дій Києва

Вер 28, 2023

Брюссель. 28 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Координаційна платформа, робота якої спрямована на вирішення проблем із ввезенням української сільськогосподарської продукції до Європейського союзу, обговорила запропонований Києвом план дій.

Як ідеться в коментарі Європейської комісії, переданому в четвер агентству “Інтерфакс-Україна”, після “нещодавнього ухвалення українського указу про систему ліцензування з перевірки та дозволу експорту деяких сільськогосподарських продуктів, зустріч була зосереджена на обміні думками за пропозицією України щодо Плану дій із заходів із контролю її експорту конкретних продуктів і запобігання спотвореному ринку в п’яти сусідніх державах-членах”.

“Було проведено обмін конструктивними пропозиціями щодо доопрацювання Плану дій, який слід реалізувати якомога швидше”, – зазначили в Єврокомісії.

При цьому в ЄК запевнили, що Комісія прагне “підвищити прозорість і забезпечити ефективність та працездатність створеної системи”. “Комісія взаємодіятиме з усіма зацікавленими державами-членами. Виконавчий віцепрезидент Домбровскіс вирушить до Словаччини 5-7 жовтня, включно з відвідуванням прикордонного регіону, щоб оцінити прогрес, досягнутий у роботі “Шляхів солідарності”, – повідомляється в коментарі.

Разом із тим, інформації про те, які саме країни були присутні на засіданні Координаційної платформи, немає.