October 20, 2024

Корегувальника вогню, який допомагав окупантам на куп'янському напрямку, засуджено до п'яти років в'язниці

Жов 10, 2023

Харків. 10 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Червонозаводський райсуд Харкова виніс обвинувальний вирок 54-річному жителю Куп’янська-Вузлового, який передавав російським військовим відомості про розташування української військової техніки та особового складу.

“Вироком Червонозаводського районного суду м. Харкова йому призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку”, – повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

Як було встановлено, чоловік їздив територією Куп’янського району, контрольованою українськими Силами оборони, і збирав інформацію про розташування військової техніки та особового складу. Ці відомості він передавав російським військовим через чат у месенджері телеграм текстом або відео із зазначенням кількості, виду техніки та напрямку на місцевості.

Крім того, чоловік фіксував наслідки ворожих ударів по житлових секторах і відправляв у чат зі словами “нормально шороху навели там”.

У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою провину, розкаявся і заявив, що “хотів розібратися у військовій ситуації”.

Суд визнав його винним у поширенні інформації про переміщення, рух і розташування Збройних сил України, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).