October 17, 2024
Політика

KSE створила сканер штрихкодів для визначення товарів компаній, які не пішли з російського ринку

Лип 31, 2023

Київ. 31 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У Київській школі економіки створили сканер штрихкодів, який визначає товари компаній, що не вийшли з російського ринку, повідомив інститут на своїй фейсбук-сторінці.

“Компанії, які не виходять із Росії, розуміють лише мову прибутку. Тому не купуйте продукти цих компаній. Але як це зробити на практиці? Ось сканер від KSE Institute команди “Самосанкції/Leave Russia”, – прокоментував президент Київської школи економіки, ексміністр економіки Тимофій Милованов.

Для сканера застосували чатбот штучного інтелекту ChatGPT. Він допомагає перевіряти товари і визначати, які з них вироблені однією з понад 7,5 тис. компаній, що працюють на російському ринку.

Щоб скористатися сканером, потрібно в смартфоні перейти на сайт проєкту за посиланням https://leaverussia.kse.ua/ і навести камеру на штрихкод обраного товару. Також сервіс доступний у телеграм-боті https://t.me/exit_ru_bot.

Сканер штрихкодів створено в рамках проєкту “Самосанкції”. Він доступний українською та англійською мовами.

Джерело: https://www.facebook.com/KyivSchoolOfEconomics/posts/pfbid0yqvKpDTt4jFeJQZjSCgcyLRk36VJcwYhxuBrHrWDLMiddZzydaMPcTMTmrHqdmuZl?locale=uk_UA