October 17, 2024

lifecell запустив понад 800 базових станцій під час війни

Вер 7, 2023

Київ. 7 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Мобільний оператор lifecell, третій за кількістю абонентів в Україні, запустив 801 базову станцію за півтора року після початку повномасштабного вторгнення Росії.

Як повідомляється в пресрелізі оператора в четвер, найбільшу кількість нових базових станцій, 259, побудовано в західному регіоні, а саме в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях, зокрема найактивніше мережа lifecell зростала в Чернівецькій області: 80 нових базових станцій за півтора року.

По 170 базових станцій оператора запрацювало в північному і столичному регіонах (Київській і Волинській, Рівненській, Житомирській, Чернігівській та Сумській областях), уточнено в релізі.

Згідно з ним, крім того, мобільний оператор встановив 158 базових станцій у центральному регіоні (Вінницькій, Хмельницькій, Полтавській, Черкаській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях) і 44 – у південно-східному регіоні (Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській та Харківській областях).

Як уточнили агентству “Інтерфакс-Україна” у пресслужбі компанії, на кінець другого кварталу 2023 року в lifecell налічується понад 9,3 тис. базових станцій, із них понад 7% не працюють через війну. Станом на початок повномасштабного вторгнення РФ у lifecell було 8,5 тис. базових станцій по всій Україні.

У компанії додали, що від початку повномасштабного вторгнення понад 3,5 тис. технологічних майданчиків було модернізовано: збільшено ємність акумуляторів і розширено пропускну здатність.

Як наголосили в компанії, ці дії надали змогу поліпшити 4G-зв’язок і мобільний інтернет для 542 населених пунктів, у яких проживають понад 16 млн українців.

Як повідомлялося, lifecell у квітні-червні 2023 року отримав 611,5 млн грн чистого прибутку, виторг lifecell у другому кварталі зріс на 36,5% – до 2 млрд 903,1 млн грн, EBITDA збільшилася на 39,3% – до 1 млрд 715,1 млн грн. Компанія Turkcell є власником 100% акцій ТОВ “Лайфселл”.

Виторг lifecell у другому кварталі становить 75,3% виторгу Turkcell International і 7,6% консолідованого виторгу всього Turkcell.