October 21, 2024
Політика

Lockheed Martin розробить для армії США нову систему радіоелектронної боротьби дальньої дії – ЗМІ

Чер 28, 2023

Вашингтон. 28 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Оборонна компанія Lockheed Martin виграла контракт на створення для армії США прототипу нової системи радіоелектронної боротьби, яку зможуть використовувати великі військові підрозділи на великих дистанціях, повідомляє Defense news.

“Ця розробка призначена для великих з’єднань армії, включно з корпусами і дивізіями, з тисячами солдатів і важким озброєнням. У системи (…) буде можливість ідентифікувати, стежити і впливати на противника з далекої і безпечної дистанції, що необхідно проти технологічно розвинених армій, таких як у Китаю і Росії”, – зазначає видання.

У компанії повідомили, що хочуть поєднати в цій розробці – TLS-EAB – засоби ведення радіоелектронної боротьби та операцій у кіберпросторі, отримати вигідну зброю, яку зможуть легко освоїти військові і яка становитиме для них мало ризику.

Протягом 21 місяця Lockheed Martin отримає $37 млн для складання прототипу зброї на своєму підприємстві в місті Сірак’юс, штат Нью-Йорк.

Тим часом Lockheed Martin вже веде роботи над компактнішою версією такої зброї, а також над постачальником перешкод, яким можна оснащувати літальні апарати.

У компанії пояснили, що після створення прототипу TLS-EAB розробники займуться збором коментарів і пропозицією від військових щодо системи, а також працюватимуть над тим, щоб TLS-EAB можна було легко переналаштувати на виконання спеціальних завдань.