October 19, 2024
Економіка

Lordstown Motors оголосила про банкрутство, подасть до суду на колишнього партнера Foxconn

Чер 27, 2023

Лордстаун. 27 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Американський виробник електропікапів Lordstown Motors Corp. у вівторок подав заяву про захист від банкрутства і заявив, що подає до суду на тайванську Foxconn Technology Group.

Компанія звинуватила колишнього партнера Foxconn у шахрайстві, несумлінності та порушенні умов контрактів, пише MarketWatch.

Котирування акцій Lordstown впали на 64% під час попередніх торгів у вівторок після падіння більш ніж на 7% за підсумками основної сесії попереднього дня.

Автовиробник завершив перший квартал зі збитком у розмірі $171 млн за практично повної відсутності виторгу. За підсумками минулого року збиток компанії становив $282,665 млн проти $410,368 млн роком раніше.

Lordstown розпочала продаж машин наприкінці 2022 року, проте потім зупинила виробництво пікапа Endurance через проблеми з якістю. Foxconn заявила, що автовиробник порушив інвестиційну угоду і відмовилася від придбання додаткових акцій Lordstown на $47 млн.

“У рамках партнерства Lordstown погодилася передати Foxconn свої найцінніші активи, а саме – виробниче підприємство в Лордстауні (штат Огайо), що є одним із найбільших у Північній Америці, разом із його талановитими та досвідченими співробітниками”, – йдеться в повідомленні автокомпанії. На такий крок Lordstown пішла в очікуванні “вигоди від контрактних гарантій Foxconn”.

Однак, за словами автовиробника, “Foxconn просто використовувала різні договірні відносини з компанією як інструмент для зловмисного та несумлінного руйнування бізнесу Lordstown, одночасно використовуючи ресурси, отримані в результаті партнерства, для просування своїх власних ділових інтересів”.

Lordstown було створено в листопаді 2018 року, вийшла на відкритий ринок у жовтні 2020 року. Капіталізація компанії за останній рік впала майже на 90% (до $47,5 млн), тоді як фондовий індекс Nasdaq Composite зріс приблизно на 16% за цей час.