October 19, 2024

Мандат на капеланську діяльність можуть відкликати, якщо протягом трьох місяців не укладено контракту про проходження служби – Кабмін

Вер 8, 2023

Київ. 8 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів ухвалив, що неукладення контракту про проходження військової служби на посадах Служби військового капеланства протягом трьох місяців із дня видачі мандата є підставою для відкликання такого мандата.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграм-каналі, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в п’ятницю.

Зокрема, внесено зміни до постанови про затвердження положення про порядок видачі мандата на право здійснення військової капеланської діяльності.

Передбачено, що центральний орган виконавчої влади, у підпорядкуванні якого перебувають Збройні сили, Національна гвардія, інші військові формування, Державна прикордонна служба, протягом трьох місяців із дня отримання копій виданих мандатів повідомляє Державну службу з етнополітики та свободи совісті про осіб, на ім’я яких було видано мандати, але які не уклали контрактів про проходження військової служби на посадах Служби військового капеланства. Також встановлено, що неукладення контракту про проходження військової служби на посадах Служби військового капеланства протягом трьох місяців з дня видачі мандата є підставою для відкликання мандата.

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/3159