October 17, 2024
Економіка

Marsh McLennan працюватиме з урядом України щодо відкриття доступу до світового страхового ринку

Чер 23, 2023

Лондон. 23 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Брокерська компанія з перестрахування Marsh McLennan 22 червня оголосила про намір співпрацювати з урядом і страховиками України, щоб допомогти відкрити доступ до світового страхового ринку, повідомляється на сайті Marsh.

При цьому уточнюється, що послуги з розробки та надання платформи даних про ризики здійснюватимуться на безоплатній основі. Це дасть змогу страховикам із більшою впевненістю оцінювати і страхувати воєнні ризики в країні, покращить становище галузі, дасть можливість почати пропонувати комерційний страховий захист, тим самим вивільняючи інвестиційний капітал, пояснюється в повідомленні.

Зазначається також, що в рамках Лондонської конференції зі страхування воєнних ризиків для України уряд України зобов’язався ділитися детальною інформацією зі страховою галуззю, щоб забезпечити ефективне і цілеспрямоване моделювання ризиків для відновлення свого ринку комерційного.

Раніше Marsh McLennan виступив із пропозицією до урядів України та G7 щодо створення пулу страхування від воєнних ризиків. За словами брокера, це буде багатонаціональне державно-приватне партнерство, що базуватиметься на пулах страхування від тероризму, які наразі діють у кількох країнах G7.

“Оголошення уряду України разом із підтримкою уряду Великої Британії є важливими кроками до відновлення української економіки після цієї руйнівної війни. Наша підтримка цього важливого проєкту ґрунтується на роботі, яку ми проводили з Україною цьогоріч щодо оцінки варіантів страхування від воєнних ризиків. Я пишаюся тим, що наші колеги стоять разом із народом України”, – зазначає президент і головний виконавчий директор Marsh McLennan Джон Дойл, слова якого наведено в повідомленні.

Заступник міністра економіки України Олександр Грибан, зі свого боку, додав, що доступ до світового страхового ринку життєво важливий для початку довгого шляху до відновлення економіки України. “Ця підтримка з боку Marsh McLennan є вирішальним кроком, що допомагає нам залучити інвестиції, необхідні нам для відновлення і зміцнення”, – пояснив він.

Marsh McLennan – провідна світова компанія, що надає професійні послуги у сфері управління ризиками, стратегії та управління персоналом. Понад 85 тис. співробітників компанії консультують клієнтів у 130 країнах світу. Річний дохід компанії становить понад $20 млрд.

Раніше глобальний брокер із перестрахування Аon, провідний світовий страховий і перестрахувальний майданчик Lloyd’s оголосили про співпрацю з Vienna Insurance Group (VIG), спрямовану на розширення можливостей (пере)страхування для підвищення економічної стійкості України та підтримки відновлення і реконструкції країни.