October 24, 2024
Економіка

Mercedes встановить 2 тис. станцій швидкої зарядки електромобілів у всьому світі до кінця 2024р.

Сер 28, 2023

Штутгарт. 28 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Німецький виробник автомобілів Mercedes-Benz Group AG планує відкрити 2 тис. станцій для швидкої зарядки електрокарів у всьому світі до кінця 2024 року, ідеться в пресрелізі компанії.

Перші три станції буде введено в експлуатацію вже цієї осені в Атланті (США), Ченду (Китай) і Мангеймі (Німеччина).

До кінця десятиліття автовиробник має намір довести кількість установок до 10 тис.

Скористатися станціями зможуть власники будь-яких електромобілів незалежно від марки, оскільки пристрої підтримуватимуть різні стандарти зарядки – розроблений Tesla північноамериканський стандарт (NACS), комбіновані системи (CCS1 і CCS2), а також китайський стандарт Guobiao (GB/T).

Мережа зарядок буде побудована за зразком автозаправних станцій – з туалетами, пунктами харчування та роздрібної торгівлі – поблизу від основних транспортних магістралей і окремих дилерських центрів Mercedes.

Власники електроавтомобілів німецького концерну отримають деякі переваги, зокрема, вони зможуть заздалегідь зарезервувати ту чи іншу станцію зарядки.

Акції Mercedes-Benz додають у ціні 0,5% під час торгів на Франкфуртській біржі в понеділок. З початку поточного року їхня вартість збільшилася на 9,7%, тоді як індекс DAX за той самий період зріс на 13,3%.